Alla NW kurser

Här ser du vad det finns för kurser i Nose Work. Du kan gå steg för steg eller anmäla dig till Tema träningar där vi finslipar på ett specifikt tema. 

Vill du se aktuella kursstarter klickar du här istället.

 

GRUNDKURSER

 

Grundkurs 1 – 5 träffar
I block 1 lär vi våra hundar att söka den första doften av tre, eucalyptus. Eucalyptusen söks sedan i behållarsök och inomhussök. Kursen kan med fördel genomgås som en fantastiskt rolig aktivering eller som förberedelse för att gå vidare till block 2 och tävla! 

 

Grundkurs 2  – 5 träffar.
Vi fortsätter att utveckla våra hundars sökarbete på doften eucalyptus då vi successivt ökar svårighetsgraden. Fokus ligger på utomhussök och fordonssök. Kursen avslutas med en träningstävling.
Förkunskapskrav: Grundkurs 1 eller motsvarig kunskap

 

Grundkurs 3 – Alla fyra sökområden – 4 träffar.
Här fokuserar vi på att utöka ekipagets kunskaper på höjder, sökstruktur och mer avancerade gömmor. Kursen avslutas med en träningstävling. 
Förkunskapskrav Grundkurs 1 & 2 eller motsvarande kunskap

 

Efter de tre första blocken rekommenderar vi forts.kurs 4 och TEMA träningar och hemmaträning

 

Träningstävlingskurs NW1
Fortsätt fördjupa dina och din hunds kunskaper i nose work.  Vi fortsätter med doften eucalyptus och jobbar med tävlingslika sök i alla fyra momenten; inomhus-, utomhus-, behållare- och fordonsök och tittar närmare på tävlingsreglerna.  Förkunskapskrav: Grundkurs1, 2 och 3 eller motsvarande. DP Eukalyptus

 

Forts. kurs 4 – Inlärning Lagerblad – 4 träffar
Sök med Lagerblad och Eukalyptus i alla fyra sökområden, träning med störning

 

Efter forts.kurs  4 rekommenderar vi Träningstävlingskurs NW2, TEMA träning och enskilda kurser i NW2/NW3

 

Träningstävlingskurs NW2
Vi jobbar med tävlingslika sök i alla fyra momenten; inomhus-, utomhus-, behållare- och fordonssök nu med eukalyptus, lagerblad och kombigömmor samt störningar. Förkunskapskrav: DP Lagerblad

 

Forts. kurs  5 – Inlärning Lavendel – 4 träffar
Sök med Lavendel, Lagerblad och Eukalyptus i alla fyra sökområden, träning med störning.

 

Efter forts.kurs  5 rekommenderar vi Träningstävlingskurs NW3, hemmaträning och finslipning av enskilda moment genom TEMA träning.

 

Träningstävlingskurs NW3
Vi jobbar med tävlingslika sök i alla fyra momenten; inomhus-, utomhus-, behållare- och fordonssök nu med eukalyptus, lagerblad och kombigömmor samt störningar. Förkunskapskrav: DP Lagerblad & DP Lavendel.

Tema träningar

Utöver de olika kurserna ovan finns tema träningar för enskilda moment. Här nedan ser du exempel på olika tema träningar som förekommer. Även andra tema träningar ordnas efter önskemål och behov. Tider för TEMA varierar och kommer upp på hemsidan och/eller i Facebook gruppen ”Nose Work träningsgrupp Hundiagården” Du är välkommen att ansöka in i gruppen om du har gått Nose Work kurser på Hundiagården.

TEMA
Fordon – Utomhus
Inomhus – Behållare
Scanning & starter
Förtroende för anvisningar
Inför doftprov
Diskrimineringssök
Markeringar
Avståndsträning – Koppelhantering
Oåtkomliga gömmor
Underlag – stärka självförtroende i sök
Höjder med och utan referens
Fordon formationer, större fordon
Träna inför tävling NW1
Träna inför tävling NW2-3