Blygerhundar

Jessica Mann kommer till Hundiagården och håller föreläsning om blygerhundar den 9 april kl 18.00

Att ha en rädd hund är hjärtskärande. Att se sin bästa vän vilja fly eller slåss, att ständigt få förklara för omgivningen varför hunden gör som den gör, varför den inte vill hälsa och hela tiden ta hänsyn till hundens speciella behov i alla situationer är hårt arbete. 

På den här föreläsningen får du många konkreta tips på hur du stärker din hunds självförtroende. Du får också träningstips för specifika rädslor och förklaring till varför hundar är rädda.

Du får tips hur du kan bete dig de dagar du inte orkar vara en superhjälte, och när det inte går att träna. Dessutom pratar Jessica om hur du bättre kan förstå din hund genom att prata om vad rädslor är, hur stress fungerar och hur hundar kommunicerar. Målet är att förändra känslan hos hunden – göra den gladare och mindre rädd.

Jessica Mann driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från nosework till tävlingslydnad och freestyle och dessutom specialicerat sig på kurser och läger för blygerhundar – hundar med olika rädslor. Tillsammans med en kollega håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i namnet Attityd hundkunskap. 

2017 gav hon ut boken ”Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. Hon är en omtyckt instruktör och föreläsare.

Foto Patrik Bergenstav

Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter – heelwork to music, freestyle, tävlingslydnad, nosework, rally och vallning – och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.


Plats: Hundiagården
Datum: 9 april 2019
Tid: 18.00-20.30
Pris: 250 kr
Parkering: både framför och bakom “ladan”

Anmälan görs till pirre@hundia.se senast 30 mars
Betalning, görs vid anmälan, sker till BG: 277-0717 eller Swish 123 114 58 12
skriv föreläsning 9/4 som referens (och ditt namn om du inte swishar).