Doftprov

Doftprov behöver du göra för att kunna tävla i Nose Work. Det visar att din hund kan doften i respektive klass. Och att du kan läsa din hund när den har hittat doften.  När det gäller doften eukalyptus finns en behållare med den doften. Och några som innehåller enbart möbeltass. När du gör doftprov för lagerblad och lavendel finns 2 andra störningsdofter med. De finns där för att din hund inte bara ska välja det som är olikt, utan visa att den hittar den rätta doften.

Ett doftprov består av 12 kartonger. Ekipaget får 3 minuter på sig att hitta den rätta behållaren. När de hittat den får de ett intyg som ska visas upp på kommande tävlingar.

INFO
Samling utanför Hundiagården 15 minuter innan gruppen ska börja. Därefter börjar vi doftprovet enligt turlista som är uppsatt utanför dörren. Ingen extra kallelse går ut, endast bekräftelse på erhållen plats.  Välkommen! Och du, glöm inte hundens registreringsbevis/TAVLIC, vaccinationsintyg och intyg på ditt medlemskap i SNWK eller annan klubb under SKK. 

Doftprov på Hundiagården:

Kommande datum: 1 februari

Doftprov lavendel kl 14.00
Doftprov Lagerblad kl 16.00
Doftprov Eukalyptus kl 18.00

En kort samling före varje doftprov utanför lokalen, därefter ropas ni in i startordning.
Anmälan via https://snwktavling.se/