Doftprov

Doftprov behöver du göra för att kunna tävla i Nose Work. Det visar att din hund kan doften i respektive klass. Och att du kan läsa din hund när den har hittat doften.  När det gäller doften eukalyptus finns en behållare med den doften. Och några som innehåller enbart möbeltass. När du gör doftprov för lagerblad och lavendel finns 2 andra störningsdofter med. De finns där för att din hund inte bara ska välja det som är olikt, utan visa att den hittar den rätta doften.

Ett doftprov består av 12 kartonger. Ekipaget får 3 minuter på sig att hitta den rätta behållaren. När de hittat den får de ett intyg som ska visas upp på kommande tävlingar.

INFO
Samling utanför Hundiagården 15 minuter innan gruppen ska börja. Därefter börjar vi doftprovet enligt turlista som är uppsatt utanför dörren.  Välkommen! Och du, glöm inte hundens registreringsbevis/TAVLIC, vaccinationsintyg och intyg på ditt medlemskap i SNWK eller annan klubb under SKK. 

Doftprov på Hundiagården:

Kommande datum: 12 september

Doftprov startar kl 10 med klass III, Lavendel.
Kl: 11.30 Klass II, Lagerblad
Kl: 13.00 Klass I, Eukalyptus

Starttiderna sker i grupper om 5 ekipage så blir det lätt att hålla avstånd.
DP sker utomhus (inomhus endast om dåligt väder)

Beroende på antalet anmälningar kan tiderna flyttas framåt/bakåt 30 min, det framgår i PM som skickas ut ca 2 veckor före provdag.
Anmälan via https://snwktavling.se/