Följsamhet och relation lekande lätt

1 student

Vill du ha en hund som väljer dig före andra distraktioner? Vill du få en bättre relation och en bättre kommunikation?
Här kommer redskapen för en bra relation och många verktyg för att bibehålla och förbättra den.
Du kan välja att göra kursen i din egen takt. Träna hemma när du har tid.

Kursen bygger på lekbaserad träning
Visste du att hundar lär in mycket mycket fortare genom lek? Lekarna på den här kursen är enkla att göra, men superroliga för hunden.
Lekar löser problem, skapar positiva känslor, tränar fantasi och kognitiva förmågor och förbättrar fysiken. Det spännande sker i hundens hjärna. Vi “programmerar om” den så hunden blir full med positivitism. En positivt inställd hund bryr sig mindre om andra hundar och distraktioner. Det går fortare att träna bort skällande på andra hundar med just roliga lekar än med traditionell hundmötesträning dessutom!

Godis
Om du använder hundens mat när du tränar får du många bra och roliga tillfällen till träning och hunden får göra som det är tänkt en gång i tiden, arbeta för sin föda. Det går lika bra med leksaker för den hunden som inte är så matintresserad, men matintresset brukar också öka när man gör något roligt samtidigt. Den kräsne kanske kräver riktigt gott godis i början för att starta lekarna, men tids nog blir lekarna roligare och de flesta vanliga godisar eller hundens egen mat blir lika rolig att jobba för. Du kan träna med mat eller med leksaker, välj det som passar er bäst!

Tidsåtgång
3 minuter per lek. Du kan träna 3 minuter om dagen, det tar inte mer än så. Du kan också träna 3 minuter flera gånger om dagen. Tex morgon, middag, kväll. Då kommer du så klart snabba upp tiden det tar att få en bra relation och en uppmärksam hund. Så, vi tränar bara i korta pass, men du kan upprepa passen flera gånger om dagen om du hinner och vill.

Tempo
I texten står det mycket om fart och fläkt och jakt. Men det måste inte gå superfort. Din hunds tempo är precis rätt tempo. Bara hunden har roligt så gör det inget om den är kortbent och inte springer fort som en gasell.

Instruktör

1,200.00kr