Aktuella NW kursstarter

Nose Work är en fantastisk sport vare sig du tränar eller tävlar.  En sport som ger hundar självförtroende, där den blygaste hunden plötsligt blir självsäker och trygg. Där hundarna tycker att de gjort ett bra dagsverke och sover gott efter dagens träning. Kort sagt, din hund kommer älska dig när du bestämmer dig för att börja med Nose Work =)

Kursanmälan gör du till pirre@hundia.se
Skriv namn, telefonnummer och hundens namn, ras och ålder. 

Snart laddar vi upp med flera Nose Work kurser.
Önskemål? Maila info@hundia.se om du önskar en speciell kurs.

Grundkurs Nose Work (del 1) 
En aktivitet för alla hundar och människor. Gammal som ung, vare sig du är en fyrbening eller tvåbening 🙂 Inte nog med det så får din hund bättre självförtroende i sökarbetet. En rolig kurs med enbart positiv inlärning där hunden använder sitt bästa verktyg, nosen. 
Nose Work, världens roligaste hundsport(!) vi börjar från grunden där vi lär in måldoften eukalyptus.  Vi går igenom behållarsök och inomhussök. Ett doftkit (eukalyptus) ingår i priset!


Kurskod NW1PA
Tisdagar med start den 7 maj
Plats: Hundiagården
Tid: 18.00-19.30
Datum: 7+21+28 maj och 4 + 11 juni
Pris: 980 kr


NW Fortsättning 2
Vi bygger vidare på övningar från steg 1. Hunden skall hitta måldoften eukalyptus, vi lägger till markeringssätt, avstånd, sökområden utomhus och fordonsök. Sista tillfället genomför vi ett inofficiellt tränings-doftprov (DP) på Eukalyptus.

Kurskod NW2PA
Måndagar med start 28 april
Plats: Hundiagården
Tid: 18.00-ca 19.30
Datum: 29 april och 5+12+19+26 maj + 2 juni
Pris: 980 kr


NW Fortsättning 3

Vi fortsätter bygga på från föregående kurs. Måldoften är Eukalyptus.  Vi jobbar vidare med alla fyra moment med större och varierande sökområden. Här börjar vi också med höga gömmor och störningsdofter och förberedelser för tävling i klass 1 och inlärning av lagerblad.  Sista kurstillfället tränar vi på att tävla i några av momenten.

Onsdagar med start den 7 maj
Plats: Hundiagården
Tid: 18,00-ca 20.00
Datum: 9+23 maj och 6 juni
(den här kursen har 2 veckor mellan varje tillfälle för mer träningstid)
Pris 900 kr

Nose Work 4 (full)
Kurskod NW4PA

Kurs för dig som vill lära dig mer om klass II. Enstaka, flera och kombigömmor, träna mot höjder och otåkomliga gömmor, träningstips mm. Lagerbladskit ingår i priset. Observera att kursen går varannan vecka. 

Plats: Hundiagården
Datum: 3+17 februari och 3+17 mars
Tid: 14.00-15.30
Pris: 980 kr

Nose Work fortsättning 5 (full)
Kurskod NW5PA

Kurs för dig som kommit igång i klass II. Kursen går dagtid varannan vecka.  Du ska ha gått del 4 eller ha motsvarande kunskaper.

Plats: Hundiagården
Tid: 11.00-12.30
Datum: 9+23 januari och 6-20 februari
Pris: 980 kr