På Hundia startar det kurser hela året!

Om oss

På Hundia har vi både kurser för hundägare och utbildningar för yrkesfolk. Och försäljning av hundfoder, BARF. I en liten del av butiken har vi också tillskott och VGWBälte med tillbehör. Och så finns vibrationsplatta och laserbehandling.
Hundiagården har nästan alltid öppet och det är inget som hindrar att du hämtar foder även kvällstid. Skicka ett meddelande, är vi på plats så öppnar vi även lördagkvällar!

Pirkko Andersson

Nose Work domare
Nu är jag, Pirkko Andersson, sedan 2016, officiell Nose Work domare. Vill ni ordna tävling och hyra in mig som domare är ni varmt välkomna att kontakta mig!

Nose Work instruktör
Januari 2016 blev jag färdig och certifierad Nose Work instruktör. En fantastisk sport som jag verkligen brinner för. Kurser anordnas under hela året och det är kontinuerliga kurstarter. Välkommen du också att ta del av Nose Workens underbara värld! :)

IDhund utbildning
2014 startade Svenska IDhundutbildningen på Hundiagården tillsammans med Maria Ahola från Bålsta. Idag har vi grundutbildningar här i Motala och i Bålsta varje år. Det finns också IDhund utbildningar i södra och norra Sverige och Norge. Vill du ha en utbildning på din ort och vill vara arrangör, kontakta oss.

Om mig..

Jag har haft hundar större delen av mitt liv och jag har det fortfarande. Idag har jag 6 stycken Leonberger, men jag föder också upp den rasen i liten skala, så rätt vad det är så finns det en valpis till i huset.  Jag gillar att göra olika saker och är idag väldigt glad över att jag har hundar som gillar olika saker! Och håller man på med lite av varje så räcker inte tiden till tävlingar riktigt till även om det blir Nose Work tävlingar, utställningar och sim- och räddningsprov då och då.

Spår med Skottis SoR med Mille

Jag brinner för det här med nosjobb. Det finns inget så härligt som när man ser att hundarna verkligen älskar sin uppgift. Därför hejar jag på för fullt för att Nose Work ska ta riktig fart i Sverige. Hundarna älskar det! Dessutom har vi mycket kurser i spår, hårda spår, viltspår och IDhund-utbildning. Och förstås valp- och vardagslydnad samt rallylydnad så man lägger en bra grund för ett rofyllt bra hundliv.

Kiropraktor besök BARF

Föreläsningar finns också, både om hundars beteende, grundkunskaper om hund och om BARF. Dessutom kommer det in många gästföreläsare inom olika ämnen. Senast var Per Jensen är en ofta förekommande föreläsare på Hundioagården. Adam Hübinette föreläser om Nose work. Vi har också haft Annett Weber från Danmark här, Annett är veterinär som använder mat som medicin, dvs BARF. Lena Lundby har varit här och talat om varför VGWBälte fungerar så bra och filosofin bakom. Lars Fäldt och Tobias från SWDI har haft föreläsningar och spårkurser också. Dessutom har vi ordnat kognitionsdagar med Maria Ahola, för att se hur hundar tänker och med jämna mellanrum har vi veterinär-kiropraktor Jörgen Fureus här för att hjälpa till med kroppsliga symtom. Allt för att hjälpa dig och din hund att förstå varandra och må bättre. Och nu har vi även laserbehandling och vibrationsplatta.

Det har blivit några intrevjuer med åren.. IDhunden Skottis

Jag har utbildat mig till hundinstruktör och problemhundutredare (hundpsykolog) på Hundutbildningsgruppen och hann även med hunddagisutbildning (men vi driver inget hunddagis) på HUNDutbildningsgruppen. Jag är  viltspårinstruktör och har fler påbyggnadskurser i olika ämnen.
Jag har också en specialsökintruktör-, freestyleinstruktör- och rallylydnadsintruktör utbildning. Jag är  certfierad Nose Work instruktör, doftprovdomare och tillika domare i sporten.

Det finns många föreläsningar och kurser som jag gått på genom åren, för att hålla mig uppdaterad och för att utvecklas. Att vara instruktör och hundpsykolog kräver ständig uppdatering. Fortfarande läser jag de flesta avhandlingar rörande hund som ges, ut går på föreläsningar och egna fortbildningar. Utbildningslistan är lång. Jag har tagit extra universitetskurser online, mer etologi, mer beteende, hur foder, vacciner och gifter påverkar mm. Och det senaste året har jag insupit så mycket som möjligt om näring eftersom jag beslutade mig för att övergå till råutfodring helt. Och det har gjort att vi även säljer BARF (biologiskt anpassad rå föda) i butiken. Kort sagt, det är hundar från morgon till kväll, året om.

De senaste utbildningarna är Raw nutrition expert, Treat & Train tränare och Laserteraput

vibrationsträning Treat and train

Ibland stöter ni också på Martin Pålsson. Han har mindre med hundar att göra då han får ta hand om den ekonomiska biten och pappersarbetet, men han finns där i bakgrunden.

Du är varmt välkommen till Hundiagården om du har frågor eller vill gå en utbildning med din hund!