Alla NW kurser

Succésporten från USA! 

Nose Work passar alla sorters hundar och människor, och är lätt och roligt att träna. Alla hundar älskar att jobba med nosen och hunden får bra mental stimulans av nosarbete. Det är dessutom lätt att träna hemma eller på promenaden!

Nose Work steg 1
Här börjar vi introducera självständiga sök och doften eukalyptus i 3 av de fyra sökmomenten, behållare, inomhus och utomhus. Kursen innehåller både teori och praktik. Ett doftkit ingår så du kan träna hemma mellan kurstillfällena.

Nose Work steg 2
Vi bygger vidare på övningar från steg 1. Hunden skall hitta doften av eukalyptus och vi lägger till markeringssätt, avstånd, större sökområden och fordon. Sista tillfället genomför vi ett inofficiellt tränings doftprov (DP) på Eukalyptus.

Nose Work steg 3
Vi fortsätter bygga på från föregående kurs. Måldoften är Eukalyptus.  Vi jobbar vidare med alla fyra moment med större och varierande sökområden. Här börjar vi också med höga gömmor och störningsdofter och förberedelser för tävling. Sista kurstillfället tränar vi på att tävla i några av momenten.

Nose Work steg 4
Nu tränar vi på svårigheter som kommer i Nose work Klass 2, dvs Eukalyptus och Lagerblad (enskilda gömmor, 1-2 gömmor eller kombinationsgömma), vi ökar med flera fordon i söket, flera rum i inomhussök och börjar på höjder och andra oåtkomliga gömmor.
Lagerbladskit ingår i kurspriset.

Nose Work steg 5
Den här kursen är för dig som tagit diplom i NW1

Nose Work steg 6
Den här kursen är för dig som tävlar i klass 2

Steg 5 & 6 är anpassad träning till vad hundar och förare behöver bäst med inriktning på tävling i klass 2 och 3. Vi utmanar med svåråtkomliga och oåtkomliga gömmor, störningsdofter och gömmor med liten doftspridning. Vi förankrar tidigare kunskaper och motiverar. Vi provar olika sökmönster och har olika övningar för säkrare och tydligare kommunikation av gömmor. Vid varje tillfälle finns möjlighet att göra ett tävlingsmässigt sök eller tid för individuell problemlösning.

Ovanstående kurser är på 4-6 tillfällen med max 4-6 hundar per grupp för hög tränings kvalitet.

Tema träningar

Utöver de olika kurserna ovan finns tema träningar för enskilda moment. Här nedan ser du exempel på olika tema träningar som förekommer. Även andra tema träningar ordnas efter önskemål och behov. Tider för TEMA varierar och kommer upp på hemsidan och/eller i Facebook gruppen “Nose Work träningsgrupp Hundiagården” Du är välkommen att ansöka in i gruppen om du har gått Nose Work kurser på Hundiagården.