FÖRELÄSNINGAR

BARF

BIOLOGISKT ANPASSAD RÅ FÖDA

Är du nyfiken på vad det menas med att BARFA? På den här föreläsningen får du veta mer om varför det är bra, hur du kommer igång, lite tips och råd och även provsmakning 🙂

Anmälan till email: info@hundia.se. Ange antal personer som kommer. Då vet vi att kaffet räcker till alla. 

Föreläsningen kostar ingenting när den hålls här på Hundiagården.

TIDIGARE FÖRELÄSARE

David Selin föreläste om berikning
Vi tackar David för en mycket intressant föreläsning om berikning. Ett både svårt och roligt ämne som gav många funderingar och födde nya idéer.

(föreläsningen har redan varit och går inte att anmäla till)

Vad är skillnaden på berikning och aktivering? Hur påverkar det hundar att få för lite berikning? Eller för mycket aktivering? Varför är berikning ett behov? Berikning, ett ämne som ger många aha – upplevelser om varför hunden gör som den gör och vad du själv kan göra i vardagen för att få den att må bra, motverka stress och hjälpa den att få utlopp för sitt medfödda beteendebehov. Det blir en spännande kväll med fullt fokus på hunden som individ!

David är utbildningsansvarig för HUNDutbildningsgruppen. Han har bland annat arbetat på Djurskyddsmyndigheten och var där ansvarig för hundfrågorna. David var med och arbetade fram de nya regler som bl.a. gäller för hunddagis och hundpensionat, L 102 (Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund och katt). David gästföreläser också på Linköpings universitet på några kurser i etologi. Han är också den som, tillsammans med sin fru (Maria Selin), har utvecklat berikning för hund. Alltså hur man tillgodoser hundens beteendebehov.