fbpx

Friskvård, styrka och balans

Det finns flera stationer med olika typer av träning.
Tex: 2 tassar upp, sidsteps, benlyft etc. Träning sker med bollar, på plattformar, på golv. Allt anpassningsbart till just er nivå vare sig ni startat precis eller kommit längre. Det är 5 stationer varje gång, ni byter plats med varandra, cirklar runt, och gör de övningar som området bjuder på.

Ni kan vara helt nya på fys- och balansövningar, övningarna kan anpassas efter din hund.

Cirkelträningen ser till att hunden är i fin form och bygger upp starka muskler som “vaccinerar” mot framtida skador i bål och ben vare sig ni springer på agilitybanan eller skogen. En träningsform som hundarna verkligen älskar även om ni föredrar soffan vintertid! 🙂

Datum: 7+15+21+28 november och 5 december
(Lördagar och en söndag, observera att den 15:e är en söndag)
Tid: kl 10.00 – 11.00
Pris: 250 kr per tillfälle.
max 5 hundar per tillfälle.

Du anmäler till alla tillfällen separat, kom på så många du vill!
OBS! Den 14 november kan ändras till den 15:e beroende på datum på domarkonferens.

BALANSBOLLKURS
Datum: Tisdagar 10+14+24 november och 1 december
Tid: kl 19.00 Pris 980 kr, max 4 deltagare per kurs

Här får du prova på peanuts, äggbollar, discar och halvbollar. I denna kurs får du också en genomgång av säkerhet och teknik vid bollträning samt mycket praktisk övning.

Med balansbollar kommer du åt muskler som är svåra att nå vid annan träning. Det är ett mycket bra sätt att förbättra din hunds styrka, koordination, stabilitet och balans. Hunden får bättre kroppskännedom och man minskar även skaderisken då hunden är ute i skog och mark eller tränar olika sporter.
Eftersom det kräver  en hel del koncentration blir hunden även mentalt stimulerad av denna typ av träning. Kursen lämpar sig för dig med hund som behöver träna kroppskontroll eller balans, bygga upp styrka eller för dig som bara vill gå en fantastisk kurs och ha roligt tillsammans med din vän. 
Kursen går att boka privat om du har en hund som behöver lite avstånd.
Möjlighet att köpa egna balansbollar finns. Även hundar i behov av rehab är välkomna under förutsättning av OK från veterinär/fysioterapeut.

Anmälan

KROPPSKONTROLL & BALANS

rekommenderas växande hundar!

Roliga lekar och övningar som gör att din valp får mer kontroll över sin kropp och övar på sin balans. Valpen växer konstant, för att inte tala om slutspurten i tillväxten på de lite större hundarna. Att då få med hjärnan i kroppens utveckling och faktiskt kunna kontrollera sin kropp är supernyttigt. Att veta hur man rör sig gör en hund trygg, så kursen rekommenderas verkligen till alla valpar och unghundar och hundar som tex. Nose Work/specialsök hundar där underlag och att ta sig upp på föremål annars kan bli ett mentalt problem.

Datum:

Anmälan

FRISKVÅRD

Just nu kan denna kurs bara bokas privat

Bygg upp din hund för balans och styrka med anpassade skonsamma övningar.  Kursen låter hunden genomföra olika rörelser för balans, smidighet och styrka. Övningarna är skonsamma men effektiva för att hjälpa hunden att förbättra balans och kroppskontroll.

Kursen anpassas efter hundens ålder så den passar alla, från valp till senior. Valpar tränar inte styrka, men väl proprioception vilket ger en god kroppskontroll och mental styrka.

En hund som kan kontrollera sin kropp kommer också lättare till ro i olika omgivningar och underlag.  Den får ett ökat självförtroende av att kunna kontrollera sin kropp. Och dessutom blir hunden mer motståndskraftig mot framtida skador när den är ute och springer i skog och mark.

· Varierande övningar
· Styrka, balans och kroppskontroll
· Olika underlag
· Olika redskap
· Stärker självförtroendet
· Plan för fortsatt hemmaträning

Du kommer redan efter några veckor se en märkbar skillnad! Och alla övningar kan du enkelt fortsätta med hemma efter att kursen är slut.

Kursen är i förebyggande syfte, för friska hundar. Att vara stark vaccinerar mot framtida muskel-, sen- och ligamentskador.

Kursen kan just nu bara bokas privat av en till max 4 personer i grupp.
4 deltagare: 1000 kr/per person
3 deltagare: 1200 per person
2 deltagare: 1400 per person
1 deltagare: 1800 kr

Anmälan

Friskvård för seniorhundar

Från 7 års ålder

Seniorgympa för hundar från 7 år och uppåt.

Vi jobbar med olika rörelseövningar, balans och kroppskontroll speciellt för de äldre hundarna. Kursen är rolig för både hund och tvåbent, övningarna kräver dessutom lite koncentration så de små grå hålls också i form.

En riktigt mysig kurs som stärker och mjukar upp den gamla hundens muskler och sinnen, på ett skonsamt vis. Ni kommer ha lika roligt båda två 

Förkunskaper: inga. Ta med: gott godis


Datum: Tid: Pris:

Anmälan