fbpx

Hoopers

Sugen på att testa nya sporten Hoopers?
En riktigt rolig aktivitet för hundar och människor i alla åldrar.  I Hoopers så ska hunden gå en bana bestående av bågar, tunnor, staket och tunnlar. Det får inte vara skarpa svängar på en Hoopersbana, bara mjuka runda svängar. Det finns inga hinder och hopp. Dessutom så bygger det på samarbete på avstånd. Som förare ska du alltså inte inte springa med hunden på banan, hoopers bygger på avståndskommunikation.

En positiv rolig men skonsam utmaning för både dig och hunden =) 

I Hoopers ska hunden lära sig att springa runt en bana bestående av Hoops (bågar) , tunnor, tunnlar och staket.

Hoopers nybörjarkurs

Start med teori via Zoom 6 maj kl 19.00
Praktik 7+14+21+28 maj, kl 11.00 (lördagar)
Pris: 1100 kr
Anmälan till pirre@hundia.se senast 25 januari

Privat bokning Hoopers:
Du kan boka privata kurser i Hoopers, 30 min per gång för 350 kr. 1-2 ekipage.

Öppenträning Hoopers (fortsättning)
Dessa tillfällen annonseras på Hundias FB sida: https://www.facebook.com/HUNDIAhundskola/

 

OBS! Läs kursinformation och avbokningsregler 
När du anmäler dig till kurs så har du accepterat våra avbokningsregler, så läs dem innan du anmäler dig.  

Jag är utbildad Hoopersinstruktör och har även gått schweiziska och tyska kurser och har yrkesutbildning till Hoopersintruktör. Jag håller också i Svenska Hoopersklubbens instruktörsutbildning tillsammans med 4 andra. 

Hoopers historik
Den amerikanska agilityföreningen NADAC – North American Dog Agility Council – skapade en variant av den populära agilityhundsporten, där bågar (engelska hoops) integrerades i den klassiska banan.

Inspirerad av detta utvecklade hundtränaren och fackförfattaren Tanja Bauer (Tyskland) den hundsport som idag kallas Hoopers 2011. Hunden ska springa genom en bana i en viss ordning. Hoopersbanor innehåller inga hinder att hoppa över utan består huvudsakligen av bågar som hunden går igenom, kompletterat med tunnlar, tunnor och grindar.

Tanja integrerade distanshandlingen: utan att springa med hunden leder du hunden från ett fast område på ett stort avstånd genom banan. Hunden guidas genom banan med ljud- och visuella signaler. Riktningsförändringar måste meddelas i god tid för att kunna vägleda hunden genom banan.

Idag är Hoopers en officiell sport i många länder och vi hoppas att den inom något år är det i Sverige också.