Balans & Kroppskontroll

Att vara säker på foten och ha balans och kontroll över sin kropp påverkar hundar mycket. En hund som har kontroll är lugnare i sin omgivning.
Förutom att hundar brukar älska den här formen av lugn träning så bygger den också upp hunden både mentalt och fysiskt. Hundar behöver det i alla sina livstadier. Som unga, när de växer och kroppen är olika från dag till dag, framförallt i slutspurten av sin tillväxt. När hunden har varit skadad, avlastat delar av kroppen eller bara inte arbetat med att balansera hela kroppen. Och för den äldre hunden gör den nästan underverk, välmåendet påverkas stort.
Observera att det inte handlar om styrketräning. Det går heller inte att uppnå genom att låta hunden springa i skog och mark, få långa promenader mm eftersom det inte handlar om fysisk styrka.
En kurs vi är stolta över och verkligen rekommenderar!

För valpar & unghundar
Fysisk utveckling är inte bara kroppens tillväxt utan det är också utvecklingen av hjärnan, utvecklingen av neurala vägar, kopplingar mellan hjärnceller.
Genom nya erfarenheter och utmaningar kan vi påverka valparnas utveckling. Det påverkar förbindelsen mellan ägare och valp (ha kul) och stimulera utvecklingen av neurala vägar och kroppsmedvetenhet. Din valp kommer få en kroppsmedvetenhet som gör att den har lättare att röra sig i balans och harmoni. (Observera att det inte handlar om styrketräning.)

För vuxna och äldre hundar
Den här kursen är för vuxna hundar som ska utveckla sin kroppsmedvetenhet och proprioception. De kommer att göra olika övningar som gör dem säkrare på foten, ger dem mer kroppskontroll och bättre hållning genom styrka. En hund som blir säker på sin kropp får mindre problem i olika miljöer och sporter, att ha kontroll på sig själv ökar hundens självsäkerhet i alla miljöer. Proprioception ökar hundens kroppsmedvetenhet.