LongeringBLI BÄTTRE PÅ DISTANS!


Boka privat: pirre@hundia.se  eller  0764-160622
1 pers med en hund 400 kr
2 pers med varsin hund 350 kr var.

Longeringskurs:
Kurs 1: (kväll)
Datum: 5+12+19 oktober kl 17.00


Pris 890 kr


Online-kurs, självstudier hittar du här


I longering arbetar vi främst med kontakt, kommunikation och motion.
Dessutom lägger vi en bra grund så hunden vet att att den ska vara på andra sidan konerna utan att vi behöver ha band mellan koner/pinnar! 


Du får en bättre avståndslydnad på din hund
Du förbättrar kommunikationen mellan dig och din hund
Det berikar hunden både fysiskt och mentalt.
Vi arbetar med att få hunden koncentrerad på våra kommandon även under rörelse och på avstånd. Det främjar hundens kondition och fysik.


Vi lär hunden att röra sig i en cirkel runt oss och att utföra olika moment och i olika gångarter. Vi tränar också samarbete och lydnad på distans och utvecklar hundens förmåga att läsa vårt kroppsspråk samt lyssna på våra signaler. Longering kan användas för aktivering och motion, vilket brukar vara väldigt uppskattat av hundar som har mycket spring i benen. Även i rehabiliteringen kan longeringen vara av stor nytta, där hunden kanske ska röra sig i ett visst kontrollerat mönster, i en speciell gångart eller utföra specifika rörelser. Longeringen kan även användas i träningen av problembeteenden, då rörelse reducerar hundens stress.


Dessutom är longering en bra kombination med Hoopers och Balans i rörelse där också avståndsdirigering används. Aktiviteten går att utveckla in i det oändliga. Inga förkunskaper krävs.


Anmälan via mail: pirre@hundia.se 

kursinformation och avbokningsreglerNär du anmäler dig till kurs så har du accepterat våra avbokningsregler, så läs dem innan du anmäler dig.  Datu

Bild från longeringskurs som hölls på HUNDraelvan

Nedre bilden är på Kerstin och Nilaq när de började med longering på HUNDraelvan