Stärk din hund! – privat träning.

Att ha kontroll över sin kropp ökar individens självförtroende. Ett förbättrat självförtroende ger en tryggare hund. En hund som inte behöver gå upp i stress och kan koncentrera sig på uppgiften. För den blyga eller utåtagerande hunden är kroppskontroll ett måste. Men träningen är för alla hundar. Valpen som behöver lära sig kroppskontroll, för den unga hunden som växer så fort att den inte hinner med att få kontroll över sin kropp, för den vuxna hunden som behöver balans och styrka som vaccination mot skador när den hoppar och leker i skogen eller med kompisar. Och förstås för den äldre hunden eftersom kognitiva förmågor och koordination minskar med åldern.

Att göra övningar som innefattar kroppskontroll och balans lär hunden att använda sin kropp på ett nytt sätt vare sig den är ung eller gammal. När de använder nya muskler eller gör övningar som är nya för dem kräver det en nivå av tankeprocess som är helt annorlunda än att arbeta med den medfödda. Det betyder att hunden använder en högre nivå av kognition. Det är användbart för oroliga hundar i alla åldrar då de agerar målmedvetet men gör något som behöver tankeverksamhet och är icke-reaktivt.

Bygg upp din hunds koordination, balans och styrka med anpassade skonsamma övningar.  Övningarna låter hunden genomföra olika rörelser för balans, smidighet och styrka där vi använder oss av golv, natur och enklare redskap du även hittar hemma. Alla övningar anpassas efter hundens ålder, tidigare kunskap och fysiska förutsättningar.

En hund som kan kontrollera sin kropp kommer också lättare till ro i olika omgivningar och underlag.  Den får ett ökat självförtroende av att kunna kontrollera sin kropp. Och dessutom blir hunden mer motståndskraftig mot framtida skador när den är ute och springer i skog och mark.
Du kommer redan efter några veckor se en märkbar skillnad!

Pris: 1 person/hund: 350 kr, 2 pers med varsin hund: 500 kr per tillfälle
Plats: Hundiagården
Tider bokas enskilt, maila pirre@hundia.se

Om din hund kan träna i grupp finns den här även som en kurs där du kan träna med andra och se och lära av andra hundar samtidigt med egen träning.