Yrkesutbildningar

Nose Work instruktör

Anmälan för utbildningen till SNWK-instruktör och doftprovdomare 2022 görs till e-post: pirre@hundia.se

Mål för utbildningen:
Kunna hålla kurser för hundägare samt döma doftprov som doftprovdomare under SKK

Kursplan:
4×2 dagar praktik och teori
Minst 20 timmar dokumenterad egen träning och hemstudier mellan varje kurstillfälle.

Hemarbete:
Träna egen hund + 2 ekipage i Nose Work, SNWKs regelverk, skriva övningsplaner.

Efter godkänd examen blir du certifierad SNWK instruktör.

Instruktörsutbildningen är på 4 helger, lör-sön samt Zoomträff (datum enl ök med gruppen) med teori och en certifieringsdag.
Pris 12 290 kr inkl moms (vid betalning före kursstart) eller 3250 kr per tillfälle.
Observera att du behöver närvara alla helger.

30 april-1 maj, 4-5 juni, 2-3 juli, 6-7 aug
Certifiering – 13 augusti
Tider: Dag 1: kl 10.00-17.00, dag 2: kl 9.00-16.00

Certifiering
För att bli godkänd görs ett skriftligt prov och även ett praktiskt prov med elever här på Hundiagården

Lärare på kursen är Pirkko “Pirre” Andersson

Pirkko Andersson är domare, instruktör och hundpsykolog.
Bla är hon instruktör i nosework, domare i NW1, NW2, NW3 och ELIT.
Dessutom är hon certifierare av nosework instruktörer för SNWK och är med i utbildningskommittén i SNWK.

Hoopers instruktör – online utbildning start 29 mars

Hoopers är en sport som ursprungligen kommer från USA men förfinades i Tyskland där bl.a avståndsdirigering kom till. I Hoopers är målet att föraren dirigerar hunden från en förbestämd plats, du springer inte med hunden som i agility. I Hoopers finns inte hopphinder, slalom och skarpa svängar vilket gör sporten skonsam för hundens kropp. I tävling får alla som går runt banan felfritt inom idealtiden 45 sek samma poäng. Endast den snabbaste hunden får 5p extra. Det behöver med andra ord inte gå fort för att få poäng och bli uppflyttad.

Hoopers instruktör ger dig en komplett grund att stå på från grundövningar till fortsättningsövningar,
shejping och handling. Utbildningen går online med Facebook-grupp som stöd.

Alla datum:

29 mars och 5 + 12+ 19 april

1 + 8 + 15 + 22 juli
Båda ovanstående är samma kurs, välj ett startdatum.

Genomgång via Zoom, kl 10.00 – ca 13.00 samtliga datum. Det spelas ej in, du behöver delta på samtliga tillfällen.
Eftermiddag och resterande vecka fram till nästa träff är det tid för egen/elevträning

Kursen innehåller bla:
Grundfärdigheter
Hinderintroduktion
Target och externbelöningar
Olika handlingtekniker
Grundövningar och hur de lärs in – dessa blir också din läxa och de övningar du ska lära ut till elev och redovisa innan nästa tillfälle i FB gruppen.
Genomgång av regler
Skapa enklare banor till kurser, skillnader på träningsbanor och tävlingsbanor.

För kursintyg krävs:
Video på övningar i FB grupp (du och din hund och en elev utan kunskap om agility eller hoopers)
Skriftligt slutprov
FB gruppen och övningarna kommer finnas kvar att gå tillbaka till när du vill (så länge FB inte gör ändringar som skulle kunna påverka gruppen).

Pris 2500 kr
Anmälan: https://www.hundiabutiken.se/produkt/hoopers-instruktor-online/

Sagt om kursen:

“Bra att du gick igenom innehåll med bra exempel vid varje tillfälle och att man fick på på innehållet. Kändes även att det var ok att flika in om man undrade något. Det funkade bra med träningsekipage och det var mycket bra att ta del av varandras träningsvideo. Jag är väldigt nöjd.”

“Tack för en lärorik och pedagogiskt upplagd utbildning.”
Boel

“Tack för en givande instruktörsutbildning!”
Josefine

“Tack för en mycket bra kurs. Jag har fått massor av verktyg till att träna och lära ut Hooper. Jag fortsätter att även träna mina egna hundar på grundläggande övningar.”
Eva

“Jag tycker kursen har varit pedagogiskt upplagd på en bra nivå. Jag tycker utbildningen varit bra med blandat teori och utrymme för reflektion och planering på eftermiddagen. Lagom längd och tillfällen. Tack för en bra kurs.”
Therese

Proprioception/kroppskontroll

Hur du som instruktör kan använda dig av proprioception på dina kurser för att utveckla självförtroende, kroppskontroll och minska skaderisk för hundar.
Det är samtidigt en mycket bra och skonsam aktivering för alla hundar, valp, vuxen som senior.
Utbildningen är 2 heldagar.

Datum: 26-27 mars 2022, kl: 10-16.00
Plats: Hundiagården