Behandlingar

Här på Hundiagården kan vi hjälpa dig på flera sätt.
Jag, Pirkko Andersson, är diplomerad hundproblemutredare/hundpsykolog och kan hjälpa dig med problem som kan uppstå med valp, tonåring eller den vuxna hunden.

Jag är också utbildad näringsspecialist och kan hjälpa dig med elimineringsdieter eller kostråd om din hund har svamp, kli/klåda eller andra besvär som kan vara foderrelaterade.

Jag arbetar också med förebyggande friskvård och träning för att stärka både självförtroende och kropp. Jag är utbildad inom både friskvård, träning och balansbolls träning.

Dessutom är jag utbildad laserterapeut och vi har även en vibbplatta för djupare massage och träning.

Med den kunskapen kan jag ofta ge helhetslösningar, dvs både problemutredning och kost kan hänga ihop. Eller en dålig kroppskontroll kan orsaka osäkerhet som leder till problembeteenden.

Du är välkommen att kontakta mig för tidsbokning.
Pirkko Andersson, pirre@hundia.se eller 0764-160622

Alize som kommit upp lite i åren har tränat på kroppskontroll och styrka, vilket gett henne mer säkerhet och ork och numera så behöver hon inte skälla ut andra hundar eller bilar som låter högt. Hennes självförtoende har ökat och hon älskar sin träning.

Lågeffektlaserbehandling är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, muskler, senor, leder, inflammationer mm. Medicinsk laser stimulerar celler att självläka samt kroppens eget immunförsvar. 

Laserbehandling är mycket avslappnande och laserljuset ger ofta en direkt smärtlindring. Ibland kan en smärta öka eller uppträda 6-24 timmar efter en behandling beroende på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser.

Vibrationsträning ger effekter som ökad muskelstyrka, balans, koordination och ökad cirkulation vilket underlättar återhämtning och befrämjar läkning.