fbpx

Om

Om Pirkko Andersson

Nose Work domare
Jag är officiell Nose Work domare i klass 1, 2 och 3. Vill ni ordna tävling och hyra in mig som domare är ni varmt välkomna att kontakta mig!

Nose Work instruktör
Januari 2016 blev jag färdig och certifierad Nose Work instruktör. En fantastisk sport som jag verkligen brinner för. Kurser anordnas under hela året och det är kontinuerliga kurstarter. Välkommen du också att ta del av Nose Workens underbara värld! 🙂

IDhund utbildning
Svenska IDhundutbildningen startade på Hundiagården tillsammans med Maria Ahola.
En IDhund utbildas för att hjälpa till att lokalisera bortsprungna husdjur. Vi hjälper även FIKK vid sök av försvunna människor. Vi har grundutbildningar  i Motala och i Luleå varje år. 

Jag har utbildat mig till:  hundinstruktör och problemhundutredare (hundpsykolog)  samt hunddagisutbildning (men vi driver inget hunddagis) på HUNDutbildningsgruppen. Jag är  även viltspårinstruktör, specialsökintruktör-, freestyleinstruktör- och rallylydnadsintruktör utbildning.

Det finns många föreläsningar och kurser som jag gått på genom åren, för att hålla mig uppdaterad och för att utvecklas. Att vara instruktör och hundpsykolog kräver ständig uppdatering. Fortfarande läser jag varje vecka avhandlingar rörande hund som ges ut, går på föreläsningar och egna fortbildningar. Utbildningslistan är lång. Jag har tagit extra universitetskurser online, mer etologi, mer beteende, hur foder, vacciner och gifter påverkar mm. Och det senaste året har jag insupit så mycket som möjligt om näring och är nu Certified Raw Nutrition Expert. Och det har gjort att vi även säljer BARF (biologiskt anpassad rå föda) i butiken. Kort sagt, det är hundar från morgon till kväll, året om.

Jag har utbildat mig  till laserteraput för ReDog, Sverige och Nordisk Heste- og Hundeterapiskole, Norge. Laser är en risk- och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, muskler, senor, leder, inflammationer mm

Jag snubblade också in på vibrationsbehandling och Hundiagården kompletterades med en egen vibb. Då är ju sannolikheten för att utbilda sig inom friskvård stor, återigen på Nordisk Heste- og Hundeterapiskole, och så blev friskvårdskurser en nyhet i kursutbudet.

Med Bob Bailey 2018

Jag har också hunnit bli certifierad Treat & Train tränare, utbildad av Dala Hundservice. Treat&Train kommer att användas på kurser så elever får lära sig hur effektivt externbelöning kan vara men det finns också möjlighet att anlita mig för att lära hunden önskade beteenden för att sedan låta matte och husse ta över träningen.

Jag har haft hundar större delen av mitt liv och jag har det fortfarande. Idag har jag 5 stycken Leonberger, men jag föder också upp den rasen i liten skala, så rätt vad det är så finns det en valpis till i huset.  Det vi ägnar oss åt har i huvudsak varit vattenräddning, viltspår, personspår och förstås idspår. Med tiden har det blivit mer och mer nose work och alla hundarna älskar det! Jag brinner för det här med nosjobb. Det finns inget så härligt som när man ser att hundarna verkligen älskar sin uppgift. Därför hejar jag på för fullt för att Nose Work ska ta riktig fart i Sverige.
Tiden räcker inte till mycket tävlande även om det blir Nose Work tävlingar, utställningar och sim- och räddningsprov då och då. En hel del tid går åt till att packa beställd hundmat också.

   

Ibland stöter ni också på Martin Pålsson. Han har mindre med hundar att göra då han får ta hand om den ekonomiska biten, pappersarbetet och kör våra foderturer.

Du är varmt välkommen till Hundiagården om du har frågor, behöver hjälp med din hund eller vill gå en utbildning med din hund!

Hundia / Hundiagården

Hundia startade 2009. Först i början vid sidan om webkonsultverksamhet, men mer och mer  lockade hundarna och det tog inte länge förrän hunddelen i verksamheten tog över helt. Idag finns Hundia två mil norr om Motala (och två mil söder om Askersund, precis på gränsen alltså). Där har vi kurslokaler och en liten foderbutik. Vi säljer riktig hundmat, kött och ben, precis som naturen en gång tänkt. Vårt kött är svenskt. Det är kontrollerat och besiktat och från samma djur som ligger i matbutiken. Vi har också lite tillbehör men ett mindre sortiment. Det är selar och koppel, hydrolater och behållare och annat som vi tycker behövs till våra kursdeltagare. Men det är maten till hundarna som är hjärtat i butiken. Butiken har öppet för avhämtning men även utkörning i Östergötlands och Örebro län.

Hundia har också fristående “filialer” Hundia i Gävle  och Hundiaboden i Trelleborg.

Utbildningar

Utbildingar instruktör

Hund 360º
Hundinstruktör
Hundproblemutredare
Hunddagisföreståndare
Blodspår för aktivering
Raskunskap
Hunduppfödarkurs
Berikning
Specialsök
Rallylydnadsinstruktör
Freestyleinstruktör
Nose Work instruktör & doftprovdomare
Nose Work domare, klass 1, 2 3
Treat&Train instruktör
Pro Dog Trainer, Absolute Dogs
HDA cert. fystränare, pågår…

Utbildningar inom hälsa

Utbildningar på Nordisk Heste- och hundeterapiskole:
Träningslära Hund
Elite hundeeier
Laserkurs Hund
Anatomi/Fysiologi

Utbildningar på ReDog:
Laserkurs hund
Balansboll instruktör

Utbildningar utomlands:
Canine Fitness Trainer 1,2, 3, Debbie (Gross) Torraca
Canine Myotherapist
Certified Raw Nutrion Apecialist

Föreläsningar:
Natural Dog Conference
The Dog Cancer Series

– och många kortare kurser och föreläsningar med bla  Bob Bailey, Ron Gaunt, Simon Prins, Fred Helfers, Curt Blixt, Anders Hallgren, Eva Bodfält, Lars Fält, Tobias Gustavsson, mf.l