Om

Om Pirkko Andersson

Hoopers instruktör och domare
Jag är domare i hoopers, samt instruktör. I SHoK sitter jag med i styrelsen och utbildningsgruppen både för instruktörer och domare.

Nose Work instruktör, doftprovdomare och domare klass 1 till ELIT.
Januari 2016 blev jag färdig och certifierad Nose Work instruktör och doftprovdomare. Därefter utbildade jag mig till domare och dömer idag alla klasser. I SNWK, Svenska Nosework klubben, sitter jag med i utbildningskommittén.

Jag är också med i kommittén för avel & hälsa i SLBK, Svenska Leonbergerklubben

IDhund utbildning
Svenska IDhundutbildningen startades av mig tillsammans med Maria Ahola. Jag är utbildare och licensprovdomare.

Det finns många föreläsningar och kurser som jag gått på genom åren, för att hålla mig uppdaterad och för att utvecklas. Att vara instruktör och hundpsykolog kräver ständig uppdatering. Fortfarande läser jag varje vecka avhandlingar rörande hund som ges ut, går på föreläsningar och egna fortbildningar. Utbildningslistan är lång. Jag har tagit extra universitetskurser online, mer etologi, mer beteende, hur foder, vacciner och gifter påverkar mm.

Jag har utbildat mig till Certified Raw Nutrition Expert. Och det har gjort att vi även säljer BARF (biologiskt anpassad rå föda) i butiken.

Jag har utbildat mig  till laserterapeut för ReDog, Sverige och Nordisk Heste- og Hundeterapiskole, Norge.

Friskvård ligger i mitt intresse, så då blev det utbildning till friskvårdsteraput på Nordisk Heste- og Hundeterapiskole och Healthy Dog Academy.

Jag snubblade också in på vibrationsbehandling och Hundiagården kompletterades med en egen vibb.

Med Bob Bailey 2018

Jag har också hunnit bli certifierad Treat & Train tränare, utbildad av Dala Hundservice. 

Knickerbockers kennel – Leonbergeruppfödning
Jag har haft hundar större delen av mitt liv och jag har det fortfarande. Idag har jag 5 stycken Leonberger, men jag föder också upp den rasen i liten skala, så rätt vad det är så finns det en valpis till i huset.  Det vi ägnar oss åt har i huvudsak varit nosework, vattenräddning, viltspår, personspår och förstås IDspår. Med tiden har det blivit mer och mer nosework och alla hundarna älskar det! Jag brinner för det här med nosjobb. Det finns inget så härligt som när man ser att hundarna verkligen älskar sin uppgift.
Tiden räcker inte till mycket tävlande även om det blir Nosework tävlingar, utställningar och sim- och räddningsprov då och då.

Du är varmt välkommen till Hundiagården om du har frågor, behöver hjälp med din hund eller vill gå en utbildning med din hund!

Hundia / Hundiagården

Hundia startade 2009. Först i början vid sidan om webkonsultverksamhet, men mer och mer  lockade hundarna och det tog inte länge förrän hunddelen i verksamheten tog över helt. Idag finns Hundia två mil norr om Motala (och två mil söder om Askersund, precis på gränsen alltså). Där har vi kurslokaler och en liten foderbutik. Vi säljer riktig hundmat, kött och ben, precis som naturen en gång tänkt. Vårt kött är svenskt. Det är kontrollerat och besiktat och från samma djur som ligger i matbutiken. Vi har också lite tillbehör men ett mindre sortiment. Det är selar och koppel, hydrolater och behållare och annat som vi tycker behövs till våra kursdeltagare. Men det är maten till hundarna som är hjärtat i butiken. Butiken har öppet för avhämtning men även utkörning i Östergötlands och Örebro län.

Hundia har också fristående “filialer” Hundiahöjden i Dalarna  och Hundiaboden i Skåne.

Pirkko Andersson - Pro Dog TrainerUtbildningar

Utbildingar instruktör

Hund 360º
Hundinstruktör
Hundproblemutredare
Hunddagisföreståndare
Blodspår för aktivering
Raskunskap
Hunduppfödarkurs
Berikning
Specialsök
Rallylydnadsinstruktör
Freestyleinstruktör
Nose Work instruktör & doftprovdomare
Nose Work domare, klass 1, 2 3
Treat&Train instruktör
Instruktörsutbildningar på Absolute Dogs, UK:
Pro Dog Trainer, Absolute Dogs
Pro Dog Trainer Geek, Absolute dogs

Hoopers instruktör:
Online utb England och Schweiz
Utbildar även instruktörer och domare i Svenska Hoopersklubben

Utbildningar inom hälsa
Healthy Dog Academy fystränare

Utbildningar på Nordisk Heste- och hundeterapiskole:
Träningslära Hund
Elite hundeeier
Laserkurs Hund
Anatomi/Fysiologi

Jag är medlem i Sveriges hundföretagareUtbildningar på ReDog:
Laserkurs hund
Balansboll instruktör

Utbildningar utomlands:
Canine Fitness Trainer 1,2, 3, Debbie (Gross) Torraca
Canine Myotherapist
Certified Raw Nutrion Apecialist

Föreläsningar:
Natural Dog Conference
The Dog Cancer Series

– och många kortare kurser och föreläsningar med bla  Bob Bailey, Ron Gaunt, Simon Prins, Fred Helfers, Curt Blixt, Anders Hallgren, Eva Bodfält, Lars Fält, Tobias Gustavsson, mf.l