fbpx

Information till kursdeltagare

Betalning

Betalning sker till

BG: 5477-1878 eller Swish 1232849008. Observera att du ska skriva vilken kurs det gäller i din betalning. Enbart namn räcker inte.

Inför kurstart

Här på Hundiagården använder vi belöningsbaserad hundträning. Ni kommer inte uppleva ryck och drag eller straff. Vi vill att både du och din hund ska må bra på våra kurser och tar stor hänsyn till hundens mående. Berätta gärna för oss före vi startar om din hund upplevt något jobbigt idag. Kanske veterinärbesök, eller ett hundmöte som inte gått bra. Då kan vi visa speciell hänsyn till det under kursen. Det ska vara roligt att vara hund. Och det ska vara roligt att lära hunden.

Förbered hunden

• Rasta hunden innan kurs, men lagom. Den ska orka vara med på kurs.
För en del hundar innebär en långpromenad många intryck och en trött hund orkar inte. Andra behöver bli av med lite spring i benen. Du känner din hund bäst och förbereder så som du tycker blir bra.
• Kom gärna 10 minuter före kursstart så hunden får vänja sig vid miljön.
• Ta med gott godis, en ärtas storlek, eller mindre ändå till de små hundarna.
Ta med gott om godis. Just på kurs går det ofta åt mer än man tror.
• Ibland ombeds du ta med en leksak för en del övningar. Förbered gärna hemma genom att leka med hunden med en leksak du kan ”dra i marken” Knyt gärna ett rep i leksaken.
• Ta med en filt eller enklare bädd till hunden, vi behöver den i en del övningar och pauser.
• Ta med vattenskål så vi minskar smittorisken för eventuella sjukdomar. Ta med egen vattenflaska av samma anledning.
• Använd gärna Y-sele på kurs. Selen är mest skonsam mot din hunds kropp. Fast- eller halvstryphalsband är ok.
• Vi tillåter inte stryphalsband här på Hundiagården. Men kontakta oss gärna för alternativ så hjälper vi dig prova ut vad som kan vara bra ersättning, vi har selar i butiken.
• Om du upplever att din hund känns stressad med andra hundar så har vi siktbarriärer. Vi kan också erbjuda några enskilda tillfällen före kursstart för tillvänjning vid att gå på kurs med flera hundar.

Förbered dig

• Ha på dig bra kläder och det är bra om du hinner äta och varva ner före kursen. Att komma stressad till kurs kommer påverka din hund. Blir du sen till kursen ska du rasta av din hund och andas ut lite innan du hoppar med i undervisningen.
• Det finns kaffe och vatten inne i lokalen, det bjuder vi på (använd handsprit innan du börjar ta för dig, det står på bordet, så minskas smittorisken). Ta gärna med frukt eller annat ätbart om kursen du ska gå håller på mer än en timme.
• Har du frågor så finns alltid utrymme för det efter kursen (om det är andra frågor än dem som rör det vi tränar, dem får du förstås ställa under kursens gång). Du är också välkommen att maila eller ringa om du vill.


På kursen

Du parkerar bakom ladan, eller framför ladan. Det beror lite på kursens innehåll och du får besked i det mail vi skickar ut inför kursen. Ingång till kurslokalen finns på båda sidor. Toaletten är på baksidan, det rosa som ni kan se där. Där finns både värme och vatten. På kortsidan finns även en soptunna för hundbajspåsar och annat skräp.

När du rastar hunden, gå upp på grusvägen som finns till höger om ladan. Rasta längs vägen som följer grustaget och glöm inte plocka upp bajs.

När du kommer in finns lika många träningsplatser som deltagare på kursen. Du ser en stol på varje plats. Platserna har också siktbarriärer mellan sig. När du sätter dig får du gärna ta fram lite godis och se om din hund vill smaka medans övriga kommer in i kurslokalen.

Om kursen går utomhus finns också lika många platser som det finns deltagare. Meddela om du vill ha en siktbarriär så hjälper jag dig ta fram en sådan till din plats.

En del kurser börjar utan hund. Då sitter vi vid borden som är i andra delen av kurslokalen en stund och pratar. Sätt dig valfritt, men tänk på att hålla avstånd (gäller speciellt under Covid-19). Du får information i kursmailet om vi startar med lite prat utan hund.

Hundarna ska inte hälsa på andra hundar inne i lokalen. Förmodligen inte ute heller innan du vet mer om deltagarnas hundar. En del hundar kan bli bekymrade av möten. Så vänta med hälsande tills vi känner varandra bättre och tills du frågat hundägaren om lov.

På kursen varvar vi teori och praktik. Vid en del tillfällen ska hundarna vila. Låt dem vila och koncentrera dig på att lyssna. Om du smygtränar under vilan kommer din hund vara mer trött och okoncentrerad när vi börjar praktisera igen.

Avbokning av kurs

Observera att din anmälan är bindande.
Vi följer konsumentköplagen, vår kursverksamhet är undantagen ångerrätten med hänvisning till Konsumentköplagen: Undantag från ångerrätten 11 § 2 kap. punkt 12.

Du kan kostnadsfritt avboka din plats upp till 14 dagar efter att du har fått bekräftelse via mail om din plats. Om du avbokar senast 20 dagar före kursstart återbetalas halva kursavgiften. Vid bokningar senare återbetalas ej kursavgift.
Ibland fakturerar vi först vid kursstart. Har du inte hunnit få faktura innan du avbokar får du faktura på det belopp som gäller vid tiden för avbokning. Ev. anmälningsavgift återbetalas ej vid avbokning.
Denna regel behöver vi ha för att inte behöva ställa in i sista minuten för andra kursdeltagare.

Försäkringar

Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) råder strikt hundägaransvar vilket innebär att du är ansvarig för din hund även på våra kurser. Se över hundens försäkring och din hemförsäkring så den täcker skador om olyckan är framme. Genom ansvarsskyddet i hemförsäkringen kan du få hjälp att ersätta både sak- och personskador som din hund orsakar.